Fooled pork
FOOLED PORK I GRILLMARINAD
Här är en annan variant av fooled pork (pulled jackfruit) som serveras med mosad avokado och andra grönsaker. Jag hittade receptet, som så många andra, på Vegomagasinet. Tänk på att köpa jackfrukt i saltlag (brine) och inte den i sirap.
Grillmarinad:
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl rapsolja
- 2 msk sojasås
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 dl vatten
- 1 tsk vit sirap
- 1 tsk chiliflingor
- 1 tsk torkad basilika
- 1 msk grillkrydda
- 1 msk lökpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
- 1 tsk malen vitpeppar
Riv eller pressa vitlöksklyftan i en skål och vispa ner övriga ingredienser. Går även att mixa med stavmixer.
Fooled pork:
- 2 burkar jackfrukt
- 1 sats grillmarinad
- 2 tsk grillkrydda
- Salt
- Svartpeppar
- 1 liter vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- Olja till stekning
Serveringsförslag:
- Hamburgarbröd
- Romansallad
- Skivad tomat
- Skivad rödlök
- Mosad avokado
Öppna burkarna med jackfrukt och häll ut spadet, skölj eventuellt i vatten. Stek i olja tillsammans med grillkrydda, salt och svartpeppar. När allt fått fin färg, tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda i cirka 1 timme.
Ställ ugnen på 200°C. Häll av vattnet och lägg frukten i en ugnsfast form och pensla över all marinad. In i den varma ugnen och låt stå i cirka 20 minuter. Ta sedan ut formen och dra isär frukten med hjälp av en gaffel, det ska bli som en trådig konsistens. Smaka av med grillkrydda, salt och svartpeppar. Säll in i ugnen i ytterligare 5 minuter.
Servera i hamburgarbröd med sallad, tomat, rödlök och mosad avokado. Smaklig måltid!
skriven
åh va smarrigt gott de ser ut!! =)
ha en bra dag
kram