0 Läs mer >>
 
 
DR. ORGANIC SCHAMPOO & CONDITIONER

Jag köpte nyligen veganskt schampo och balsam av Dr. Organic i en Life-butik (finns även online i diverse shops). Hittills känner jag mig nöjd - de doftar granatäpple, ger ifrån sig lagom mycket skum och jag gillar flaskans design. De rekommenderas verkligen! Dr. Organic är ett märke som använder sig av naturliga ingredienser och deras produkter är icke djurtestade. Däremot har de i några enstaka produkter använt sig av animalier så som honung och bivax, resterande är veganvänliga.
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Produkt: Dr. Organic
 
 

Dr. Organic

0 Läs mer >>

Mitt namn är Liza Mattsson och jag är 22 år gammal. Just nu bor jag i Halmstad och där studerar jag till förskollärare. Så långt minnet räcker har jag alltid varit glad för djur och natur, men det var inte förrän 2015 som jag bestämde mig för att bli vegan. Att vara vegan är en livsstil - ett etiskt ställningstagande. En vegan försöker i högsta möjliga mån undvika all exploatering av djur. Likt människor är djuren kännande, levande individer och vi har ingen rätt att utnyttja deras existens. När jag väl insåg detta vågade jag ta steget in till vegovärlden. Det är ett beslut jag är stolt över och som var enklare än vad jag först trodde.

 

Genom att välja den gröna tallriken har jag inte bara ett gott samvete utan jag har också utvecklat ett intresse för matlagning och bakning. Tidigare ogillade jag att stå i köket, idag tycker jag det är kul. Jag är förvisso inte professionell, utan lagar och bakar för min egen skull.

 

Under min tid som vegan har familj, släkt, vänner, klasskompisar och andra personer ställt många frågor gällande min mat. De flesta har handlat om vad jag egentligen kan äta och det råder en stor okunskap kring växtbaserad kost. Därför vill jag helt enkelt dela med mig av de recept jag hittar och tycker om. Jag hoppas fler vågar ta steget in till vegovärlden, eller åtminstone bli mer öppna för ett grönare alternativ!

 
(Bättre bild kommer inom kort)

Vem är jag?

1 Läs mer >>
Det här är mitt första inlägg och jag kommer därför inte dela med mig av något recept. Istället vill jag passa på att berätta hur enkelt och gott det är med växtbaserad mat! Att våga prova sig fram och vara öppen för nya smaker är det enda som krävs för att börja laga och baka helt utan animalier. Jag vill redan i detta inlägg förtydliga att en helvegetarisk kost är växtbaserad. Inga animalier förekommer i recepten som delas här. En vanlig missuppfattning är att ägg och mejeriprodukter ingår i den helvegetariska kosten, men det stämmer inte. Däremot finns det andra specifika vegetariangrupper som äter vissa animalier, exempelvis ovo-vegetarianer och lakto-vegetarianer. Tyvärr används begreppet vegetariskt väldigt lätt och slarvigt vilket skapar stor förvirring. Därför vill jag förtydliga att inga animalier förekommer i recepten som delas här. Jag hoppas för övrigt att min blogg kan bidra till en ökad kunskap om växtbaserad kost samt radera de stereotypa föreställningar som finns om veganer. Eller bara väcka intresse för ett grönare alternativ! Det är ju trots allt barnsligt gott!
 
Rostat bröd med jordnötssmör, banan, blåbär, apelsin, kiwi och jordubb. 
           
 Foto: Liza Mattsson

Välkommen!