Blåbärsscones

BLÅBÄRSSCONES MED KOKOS
Nybakta scones till frukost är något som hör till himmelen. Kombinationen av blåbär och kokos är en svårslagen favorit. Så jag testade att baka in blåbär i scones och strö lite kokos ovanpå. It was DELICIOUS! 
 
Ingredienser:
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 75 g växtbaserat margarin (jag använde Carlshamn)
  • 1,5 dl växtdryck (jag använde Oatly havredryck)
  • 1-3 dl frysta blåbär 
  • Riven kokos
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250°C och ta fram en plåt med bakplåtspapper.
  2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker i en bunke. Tärna margarinet och släng ner bitarna i bunken. Arbeta ihop till en smulig massa med hjälp av händerna. Blanda därefter ner växtdrycken och rör runt tills det blir en kladdig deg.
  3. Dela degen i 6 bitar och lägg dem på en mjölad bänk. Platta ut varje degbit med mjölade händer till ca. 10 cm i diameter. Lägg önskad mängd blåbär på mitten och vik sedan ihop till en halvmåne. Tryck försikigt med en gaffel längs kanterna så att blåbären stannar kvar. Flytta dem sedan till en plåt med bakplåtspapper. Pensla med havredryck och strö över så mycket kokos du vill ha. 
  4. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter. Mina fick stå i 15 minuter, det beror ju som alltid på hur bra ens ugn är. De ska bli smått gyllenbruna, då är de färdiga. Låt svalna och ät dem som de är!
 
 
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: ICA

Kommentera här: