Chili con soya

CHILI CON SOYA 
Chili con carne? Nej, tack! Chili con soya? Yes, please!! En god och mättande gryta som passar väldigt bra tillsammans med ris och tortillachips. Perfekt för dig som vill ersätta en köttig gryta. Kan också gå vid namnet chili sin carne. 
 
Ingredienser:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olja till stekning
  • 300 g sojafärs
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 390 g pastasås med chili (se upp för ingredienserna)
  • 1 tsk kakao
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk strösocker
  • 1 msk tomatpuré
  • Salt och svartpeppar
  • 380 g kidneybönor (avrunna)
 
Serveringsförslag:
  • Ris
  • Växtbaserad gräddfil (t.ex. Oatly iMat Fraiche eller Toffuti Sour Supreme)
  • Tortillachips (de flesta är veganvänliga)
 
Gör så här:
  1. Koka riset enligt anvisningen på paketet.
  2. Skala och finhacka all lök. Fräs sedan löken i olja tillsammans med den frysta sojafärsen i några minuter.
  3. När sojafärsen värmts upp och fått färg, tillsätt vatten, buljontärning, pastasås, kakao, oregano, socker och tomatpuré. Låt puttra i 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj bönorna och låt vattnet rinna av. Tillsätt därefter bönorna i grytan och låt de värmas upp.
  5. Servera tillsammans med det kokta riset, tortillachips och fraiche.
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: ICA

Kommentera här: