Stekt romansallad

STEKT ROMANSALLAD SOM TILLBEHÖR
Jag fick nyligen hem en påse med olika salladssorter av några vänner. I påsen fanns bland annat romansallad och den ska tydligen göra sig god i stekpanna. Mycket riktigt, ett gott tillbehör som enkelt går att slänga ihop.
Stekt romansallad:
  • Romansallad
  • Olivolja
  • Vitlökspulver eller finhackad/pressad vitlöksklyfta
  • Malen svartpeppar
  • Salt
 
Gör så här:
  1. Skölj salladen och hacka den sedan i stora bitar. Lägg i en stekpanna och ringla över olja. Tillsätt även vitlöken/vitlökspulvret.
  2. Stek i några minuter under omrörning. Salladen ska bara mjukna upp.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Färdig att serveras som tillbehör! 
 
Ugnsrostat (potatis, morot, paprika och purjolök i olja och kryddor), stekt romansallad, tomat och såser.
 
Rydbergs bearnaisesås i påse är äggfri! Finns två varianter: bearnaisesås original och bearnaisesås extrakryddad
OBS! Se upp för de på burk, de innehåller äggula...
 
Det sägs att romansallad är nyttigare än grönkål och att den innehåller höga halter av folsyra!
 
Foto: Liza Mattsson
Ihopslängt recept
 

Kommentera här: