Ugnsrostat med broccolipuckar

UGNSROSTAD POTATIS OCH ZUCCHINI MED BROCCOLIPUCKAR
Potatis är livet. Jag älskar potatis, framförallt ugnsrostad potatis. Zucchini är jag helt förälskad i och även den är otroligt god i ugn. Mycket är det faktiskt. Ugnsrostat är underskattat! Broccolipuckarna består bland annat av broccoli (såklart), kikärtor, linser, bönor och gojibär. En klick sötpotatisaioli gör rätten hel. Har ni inte testat den aiolin är det ett måste!
 
Ugnsrostad potatis och zucchini:
  • 500-800 g potatis
  • 1-2 zucchinis
  • Olivolja
  • Viltkrydda
  • Torkad basilika eller oregano
  • Salt
 
Serveringsförslag:
 
Gör så här:
  • Ställ ugnen på 200°C.
  • Skrubba potatisen (eftersom många av nyttigheterna ligger i skalet så brukar jag sällan skala potatis, förutom när jag gör t.ex. potatismos eller gratäng). Skär sedan potatisen i klyftor. Skölj och skiva zucchinin, även den ska behålla sitt skal på. Lägg allt på en ugnsplåt och ringla över olivolja. Tillsätt salt, viltkrydda och basilika/oregano. Rör om så att allt blandas väl. In i ugnen och låt stå tills de är färdiga, cirka 40 minuter, plus. 
  • Hetta upp olja i en stekpanna och stek broccolipuckarna tills de får en krispig yta.
  • Servera tillsammans med en härlig sås eller krämig röra, t.ex. sötpotatisaioli! 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: Liza Mattsson
 
 

Kommentera här: