Zucchiniburritos

ZUCCHINIBURRITOS MED TOMATSALSA
Snabbt och enkelt att tillaga, men också väldigt gott! Lagom tuggmotstånd och fungerar därför lika bra i tortillabrödet som i tacoskalet. Servera gärna med en klick fraiche!
 
Tomatsalsa:
  • 3 tomater
  • 1 grön chilifrukt
  • 2 msk olja
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk hackad, färsk basilika
  • 1 krm salt
 
Zucchiniburritos:
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • 1 msk olja
  • 1 paket kidneybönor 
  • 1 burk majskorn
  • 1 krm chilipulver
  • Salt efter smak
 
Serveringsförslag:
 
Gör så här:
  1. Börja med tomatsalsan: Tärna tomaterna. Kärna ur och finhacka den gröna chilin. Blanda sedan i olja tillsammans med hackad basilika, pressad citronsaft och salt.
  2. Nu till zucchiniburritos: Skala och hacka rödlöken samt tärna zucchinin. Fräs sedan i olja i en stekpanna.
  3. Skölj bönorna och rör därefter ner dem i pannan tillsammans med majsen. Krydda med chilipulver. Låt stå några minuter, rör om då och då. Smaka av med salt.
  4. Värm tortillabröden enligt anvisningen på paktetet. Fyll sedan bröden med zucchinifyllningen och tomatsalsan. Servera med en klick fraiche och hugg in!
 
 
Pssst...
...zucchini är inte bara otroligt gott utan även nyttigt. Helst ska den ätas med skalet på eftersom det är där alla nyttigheter håller hus. Likt gurka består zucchini mycket av vatten, men skalet är rikt på K-vitamin och fibrer. Skalar du zucchinin förlorar du cirka 95% av alla nyttigheter...
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: ICA

Kommentera här: