Chokladkaka

CHOKLADKAKA MED RÖDA VINBÄR
En oerhört mäktig kaka med mycket chokladsmak. Nästan som en kladdkaka, men något fastare.
God var den i alla fall, framförallt tillsammans med röda vinbär och florsocker.
Ingredienser:
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 125 g växtbaserat margarin
- 2 dl växtbaserad grädde (jag använde Oatly iMat)
- 50 g mörkt bakchoklad (jag använde ICA mörk bakchoklad)
- 2 msk ljus sirap
- Växtbaserat margarin och ströbröd till formen
- Serveringsförslag: röda vinbär och florsocker
Gör så här:
- Ställ ugnen på 175°C. Smörj och bröa en springform, cirka 20 cm i diameter.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Hacka chokladen och rör ner den i bunken.
- Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan grädden och sirapen. När allt smält samman, häll över i bunken och rör till en smet.
- Häll över smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter.
- Låt kakan svalna och toppa sedan med färska bär. Avsluta med att pudra över florsocker.





Recept: Vegoteket