Chokladkaka

CHOKLADKAKA MED RÖDA VINBÄR
En oerhört mäktig kaka med mycket chokladsmak. Nästan som en kladdkaka, men något fastare.
God var den i alla fall, framförallt tillsammans med röda vinbär och florsocker.
 
Ingredienser:
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 125 g växtbaserat margarin 
  • 2 dl växtbaserad grädde (jag använde Oatly iMat)
  • 50 g mörkt bakchoklad (jag använde ICA mörk bakchoklad)
  • 2 msk ljus sirap
  • Växtbaserat margarin och ströbröd till formen
  • Serveringsförslag: röda vinbär och florsocker
 
Gör så här:
  1. Ställ ugnen på 175°C. Smörj och bröa en springform, cirka 20 cm i diameter.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Hacka chokladen och rör ner den i bunken.
  3. Smält margarinet i en kastrull och tillsätt sedan grädden och sirapen. När allt smält samman, häll över i bunken och rör till en smet.
  4. Häll över smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter.
  5. Låt kakan svalna och toppa sedan med färska bär. Avsluta med att pudra över florsocker.
 
 
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: Vegoteket

Kommentera här: