Göttbullar

POTATISMOS MED GÖTTBULLAR OCH RÅRÖRDA LINGON
En klassisk och enkel middag, men lika god för det!
Serverades med smörgåsgurka och rostad lök.
 
Rårörda lingon:
  • 1 paket frysta lingon (ca. 225 g)
  • 0,5 dl strösocker
Blanda lingonen med sockret och låt stå i kylskåpet, helst några timmar innan servering.
 
Potatismos:
  • 1 kg potatis
  • Växtbaserat margarin
  • Eventuellt sojadryck
  • Salt och malen vitpeppar
Skölj, skala och koka potatisen. Spara lite av kokvattnet och mosa sedan den kokta potatisen med hjälp av en gaffel. Vispa tillsammans med en klick smör, kokvattnet och eventuellt sojadryck för slätare mos. Smaka av med salt och peppar. 
 
Göttbullar:
Stek i lite olja eller växtbaserat margarin i 2-4 minuter. De går också att köra i ugnen på 180°C i cirka 4-6 minuter. Men jag tycker det är lättare och går snabbare på stekpannan!
 
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
 
 

Kommentera här: