Kantarelltoast

PAPPAS KANTARELLTOAST
Föreställ dig nyplockade kantareller som badar i smör på stekpannan. När de är välstekta läggs de över på en rostad macka. Kan du tänka dig smaken? Jag kan och det är lite som att komma till himlen.
 
Ingredienser:
  • Valfri mängd kantareller
  • Växtbaserat margarin/smör  (t.ex. Carlshamn)
  • Salt 
  • Malen svartpeppar
  • Valfritt bröd som ska rostas
 
Gör så här:
  1. Skölj av och rensa kantarellerna. Halvera de större svamparna och låt de allra minsta vara.
  2. Lägg över kantarellerna på en torr stekpanna och fräs på hög värme. Det ska alltså inte i något smör ännu eftersom svamparna kommer ge ifrån sig vätska. När vätskan börjar avta kan smöret läggas i och det ska inte snålas. Ta en rejäl klick smör!
  3. Sänk värmen och låt kantarellerna stekas under ytterst lite omrörning. Rör bara om när det verkligen behövs. Salta och peppra. Var inte rädd för att peppra, det höjer smaken.
  4. Låt kantarellerna stekas till önskad färg och konsistens. De får gärna bli mörka och vara steget bort från att bli krispiga. De ska inte vara sega som gummi. Precis innan svamparna är färdiga, rosta brödet.
  5. Lägg upp kantarellerna på det rostade brödet och ringla över lite av smöret från stekpannan. Serveras med god dryck!
 
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: Leif Mattsson

Kommentarer:

1 emelie jonasson :

skriven

helt underbar sommarfrukost, vardagslyxen från himmelen. OCH väldigt snygg tallrik :D

Svar: Instämmer helt! Och tack! :D
Hej och välkommen!

Kommentera här: