Oumphgryta

OUMPHGRYTA MED CHAMPINJONER OCH MANGO CHUTNEY
Har du smakat oumph? Om ja, välkommen till himlen. Om nej, DET ÄR DAGS NU!
Nej, men helt ärligt. Om du aldrig testat oumph rekommenderar jag det från hela min vegansjäl. Det är så satans gott och inget annat köttsubstitut klår dess konsistens eller smak. Enligt mig är oumph väldigt lik kyckling i konsistensen. Oumph finns i olika typer och marinader och är som sagt supergott! Oumph- och svampgrytan är väldigt enkel att tillaga och den är såååå god! 
 
Ingredienser:
  • 1 påse pulled oumph (går säkert lika bra med de andra sorterna)
  • 1 burk konserverade champinjoner eller 250-300 g färska
  • 1 burk kokosmjölk
  • ca. 2/3 burk mango chutney
  • Salt
  • Malen svartpeppar
 
Serveringsförslag:
  • Vitt ris
  • Råkostsallad
 
Gör så här:
  1. Tina oumphen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på paketet. 
  3. Stek champinjonerna på en torr stekpanna. När vattnet gått ur svampen tillsätt oumphen och stek på medelvärme, akta så att marinaden inte bränns vid. Om behov finns, tillsätt lite olja. 
  4. När champinjonerna stekts till önskad konsistens och oumphen fått färg häll i kokosmjölk och mango chutney. Låt puttra i några minuter och rör om med jämna mellanrum. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan tillsammans med kokt ris och en god sallad. Smaklig måltid!
 
 
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: Matilda Larsson
 
 

Kommentera här: