Pastejmacka

MACKA MED PASTEJ OCH GRODDAR
Pastejköket har en helvegetarisk och bredbar pastej gjord på ärtprotein med smak av karljohansvamp. Jag tycker den är väldigt god och för den som vill ersätta leverpastej är detta ett utmärkt alternativ. Allra bäst smakar pastejmackan om den toppas med exempelvis skivad gurka och groddar (jag föredrar alfalfagroddar eller vitlöksgroddar). På bilderna syns lingongrova med pastej, skivad gurka med lite salt, vitlöksgroddar och skivad salladslök. Vitlöksgroddarna är starka men fräscha i smaken.
 
Det sägs att...
...när frön, baljväxter och säd groddats kan kroppen lättare ta upp näringsämnen. Groddar innehåller enzymer (ett slags protein) som är bra för kroppens matsmältningssystem. Enzymerna underlättar processen och hjälper kroppen att ta upp olika näringsämnen. Groddar innehåller även olika vitaminer samt järn, kalcium och kostfiber. Just vitlöksgroddar sägs ha ett högt innehåll av klorofyll.
 
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson

Kommentera här: