Bönburgare

 
 
BÖNBURGARE
En mättande och god burgare med krispig yta och mjuk insida.
Passar utmärkt med en god BBQ sås och annat tillbehör så som avokado, tomat, rödlök och sallad!
 
Ingredienser:
  • 500 g potatis
  • 1 rödlök
  • 1 paket kokta, svarta bönor
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 msk vatten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl solrosfrön
  • Olja till stekning
 
Serveringsförslag:
  • Hamburgarbröd
  • Salladsblad
  • Skivad tomat
  • Skivad rödlök
  • Skivad avokado
  • BBQ sås
 
Gör så här:
  1. Skala och koka potatisen. Låt svalna.
  2. Skölj av bönorna och låt vattnet rinna av. Hacka rödlöken. Mixa löken, bönorna, kryddorna, ströbrödet och vattnet i en matberedare. Pressa ner vitlöken.
  3. Mosa potatisen och blanda ner det i bönröran med hjälp av en gaffel.
  4. Rör ner solrosfröna  och forma till burgare (cirka 8 stycken).
  5. Stek burgarna i oljan i en stekpanna.
  6. Servera med goda tillbehör och njut!
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: ICA

Kommentera här: