Ugnsrostat

 
UGNSROSTAT MED AVOKADO OCH SOLROSFRÖN
 
Ingredienser:
  • 4 potatisar
  • 2 rödbetor
  • 3 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 1 zucchini
  • Olja (jag använde rapsolja)
  • Salt
  • Timjan
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°C och förbered en ugnsfast form eller plåt med bakplåtspapper.
  2. Skär rotfrukterna i bitar och lägg i formen. Ringla över olja och strö över salt och timjan. Blanda väl.
  3. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter.
  4. Hacka zucchinin och löken i stora bitar. Blanda med rotfrukterna. Ställ in formen igen och låt stå i 10-15 minuter. Rödbetorna kan behöva extra tid. Jag använde dock färdigkokta och ställde in dem i ugnen samtidigt som zucchinin och löken.. 
  5. När allt är lagom mjukt är det klart för servering. Avokado toppad med sesamfrön är gott att ha vid sidan om! Jag hade även lite solrosfrön till.
 
 
 
 
 
Passade även på att njuta av ett glas öl (Leffe Brune = veganvänligt)
Foto: Liza Mattsson
 

Kommentera här: