Vårrullar

VÅRRULLAR MED CHILI OCH INGEFÄRA
Alltså fuck yes! Detta var så otroligt gott! 
Smaklökarna jublar hallelujah!
 
Ingredienser:
  • 1 gul lök
  • 3 små vitlöksklytftor
  • Nästan en halv purjolök
  • 1 stor morot
  • 1 stor paprika
  • 1 röd chilipeppar
  • 1,5 msk riven ingefära
  • 180 g böngroddar
  • 3 msk japansk soja
  • 8 ark filodeg
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning
 
Serveringsförslag:
  • Kokt ris
  • Lime
  • Skivad avokado
  • Sweet chilisås
 
Gör så här:
  1. Börja med att tina filodegen enligt anvisningarna på paketet.
  2. Ställ ugnen på 225°C och börja sedan med riskokningen.
  3. Hacka löken. Finhacka moroten, paprikan och chilipepparn. Riv ingefäran.
  4. Stek löken, moroten, paprikan och groddarna i cirka 5-7 minuter tills allt mjuknat. Tillsätt därefter chilipepparn, ingefäran och sojan. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  5. Vik filodegsarken på mitten så att arken blir dubbla. Lägg cirka 1 dl av fyllningen längst ner på kortsidan. Vik sedan in kortsidan, följt av långsidorna och rulla sedan ihop till en "bulle". 
  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i övre delen av ugnen i cirka 10 minuter  tills de fått en gyllenbrun och krispig yta. 
  7. Servera tillsammans med det kokta riset, skivad avokado, limeklyftor och sweet chilisås. Hallelujah!
 
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: ICA
 
 

Kommentera här: