Vinbärskaka

 
VINBÄRSKAKA
Den här kakan är somrig och god. Lite som smulpaj. Det går lika bra att använda svarta som röda vinbär.
 
Ingredienser:
  • 4 dl vinbär
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1/3 tsk salt
  • 100 g växtbaserat margarin (jag använde Carlshamn)
  • 3 msk kikärtsspad
 
Gör så här:
  1. Ställ ugnen på 200°C.
  2. Rör ihop vinbären med majsstärkelsen och eventuellt lite strösocker.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Tärna margarinet och lägg ner i bunken. Tillsätt kikärtsspadet och vispa med elvisp eller använd händerna tills det blivit en smulig och klibbig deg.
  4. Smörj en form (18x18 cm är rekomenderat) och täck bottnen med 2/3 av smuldegen. Häll sedan över vinbären och därefter resterande smuldeg.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter. Ta sedan ut den och låt svalna.
  6. Servera tillsammans med Oatlys vaniljsås, mums!
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: Facebook

Kommentera här: