Blåbärsmuffins

 
BLÅBÄRSMUFFINS
 
Ingredienser:
  • 150 g mjölkfritt margrin
  • 1 dl sojagrädde (jag använde Alpro)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1,5 dl soja- eller havredryck
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Önskad mängd blåbär (jag använde nog cirka 1 dl)
 
Gör så här:
  1. Smält margarinet och låt det svalna. Under tiden vispa ihop socker och grädde.
  2. Rör försiktigt ner resten av ingredienserna, förutom bären.
  3. Fyll muffinsformar till hälften. Därefter tillsätter du bären, tryck försiktigt ner några i varje form.
  4. Grädda i mitten av ugnen på 200ºC i ca 15 minuter.
 
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: Vegokoll

Kommentera här: