Saffransbollar

 
SAFFRANSBOLLAR
Vem bestämmer vad som är somrigt och juligt egentligen? Saffran kan ätas närsom!
Dessa är superlätta att göra och goda att mumsa i sig på tågresan.
 
Ingredienser:
  • En halv banan
  • 2 msk havregryn
  • 0,5 dl kokosflingor + extra till topping
  • Ett halvt paket saffran
 
Gör så här:
  1. Mosa bananen med en gaffel.
  2. Tillsätt sedan gryn, saffran och flingor. Rör om väl.
  3. Ställ in i frysen en liten stund så att röran blir fastare och därmed lättare att forma till bollar. Det går att forma till bollar direkt, utan att sätta in i frysen, men det blir ganska kladdigt och knepigt.
  4. Forma till bollar och rulla dem sedan i kokosflingor eller något annat gott.
  5. Förvara i kyl eller frys, ta ut dem en stund innan servering!
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson

Kommentera här: