Scrambled tofu

 
SCRAMBLED TOFU
En god och mättande frukost som påminner om äggröra. 
 
Ingredienser:
  • Ett paket tofu (cirka 300 g)
  • 1 gul lök
  • Eventuellt några färska champinjoner
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 dl soja- eller havregrädde (jag använde Alpro sojagrädde)
  • 3-4 msk bjäst (finns i hälsobutik eller apotek)
  • Olja
  • Salt och peppar
  • Gurkmeja
 
Gör så här:
  1. Börja med att ta fram tofun. Tryck försiktigt på tofun för att pressa ut vattnet. Låt den gärna torka i några minuter på en kökshandduk. När tofun blivit lite torrare, smula sönder den med hjälp av en gaffel. Ställ undan tofun så länge.
  2. Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek i olja tills löken blivit mjuk och svampen gett ifrån sig lite vatten. Smula ner buljongtärningen och rör om ordentligt.
  3. Tillsätt nu tofun och låt den brynas. OBS! Var försiktig så att den inte bränner fast!! Häll i extra olja för att undvika detta.
  4. Nu är det dags att hälla i grädden, den är till för att skapa en mer krämig konsistens. Krydda gärna med lite gurkmeja för färgens skull. Salta och peppra efter smak. Avsluta med att blanda ner bjästen.
  5. Servera tillsammans med hackad gräslök och tomater!
 
 
Foto: Liza Mattsson
Recept: Vegokoll
 

Kommentera här: