Scrambled tofu
SCRAMBLED TOFU
En god och mättande frukost som påminner om äggröra.
Ingredienser:
- Ett paket tofu (cirka 300 g)
- 1 gul lök
- Eventuellt några färska champinjoner
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 0,5 dl soja- eller havregrädde (jag använde Alpro sojagrädde)
- 3-4 msk bjäst (finns i hälsobutik eller apotek)
- Olja
- Salt och peppar
- Gurkmeja
Gör så här:
- Börja med att ta fram tofun. Tryck försiktigt på tofun för att pressa ut vattnet. Låt den gärna torka i några minuter på en kökshandduk. När tofun blivit lite torrare, smula sönder den med hjälp av en gaffel. Ställ undan tofun så länge.
- Hacka löken och skiva champinjonerna. Stek i olja tills löken blivit mjuk och svampen gett ifrån sig lite vatten. Smula ner buljongtärningen och rör om ordentligt.
- Tillsätt nu tofun och låt den brynas. OBS! Var försiktig så att den inte bränner fast!! Häll i extra olja för att undvika detta.
- Nu är det dags att hälla i grädden, den är till för att skapa en mer krämig konsistens. Krydda gärna med lite gurkmeja för färgens skull. Salta och peppra efter smak. Avsluta med att blanda ner bjästen.
- Servera tillsammans med hackad gräslök och tomater!