Sköngrön ärtröra

SKÖNGRÖN ÄRTRÖRA MED DILL OCH PINJENÖTTER
En fräsch och vårig middag med härlig färg! Tänk på att koka pastan al dente och inte överkoka som jag råkade göra (ops hehe)..
 
Ingredienser:
  • ca 400 g spaghetti eller annan pasta
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • En halv purjolök, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g gröna ärtor
  • 1,5 dl vatten
  • 1 citron (rivet skal + juice)
  • 1 dl finhackad dill
  • 2 msk rostade pinjenötter (jag använde naturella)
  • Salt & peppar
 
Gör så här:
  1. Koka pastan al dente. Under tiden fräs löken i olivoljan tills allt mjuknar och blir lätt transparent.
  2. Tillsätt ärtor och vatten under omrörning. Låt bubbla ett litet tag.
  3. Nu tar vi fram stavmixern! Häll över hälften från stekpannan till en skål och mixa till en slät puré. Häll därefter tillbaka det i stekpannan. Genom att bara göra detta med hälften får såsen olika konsistenser.
  4. Tillsätt nu rivet citronskal, citronjuice och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera pastan (som är färdig vid detta laget, om inte ännu tidigare) tillsammans med ärtröran. Som avslut toppa pastan med pinjenötter.
 
 
 
 
 
Foto: Liza Mattsson

Kommentera här: